Didn't find the product? +31 53 434 43 43

Filter

Merk


Eigenschap


OP=OP

Glues

Lijm

Er bestaan heel veel verschillende soorten lijmen. De bekendste toepassing van lijm is het aan elkaar plakken van onderdelen. Er zijn echter verschillende manieren om onderdelen aan elkaar te bevestigen; naast lijm kunt u ook kiezen voor schroeven, spijkers, klemmen of bijvoorbeeld tape. Wat de beste keuze is hangt maar net van het klusje af. Het principe van de meeste lijmen is dat eerst op beide samen te voegen oppervlakken een laagje lijm wordt aangebracht waarna de oppervlakken op elkaar worden gedrukt. Na het verdampen van de oplosmiddelen uit de lijm ontstaat er dan een stevige verbinding en zitten de onderdelen aan elkaar past.

Carel Lurvink biedt diverse soorten lijmen van de toongevende merken Loxeal en 3M:

Behanglijm is speciaal ontworpen voor het behangen van wanden. Onze behanglijmen worden veelal gebruikt door professionals maar maken het behangen ook een stuk plezieriger als u geen professionele behanger wilt inschakelen.

Contactlijm is een elastische lijm die bestaat uit een mengsel van nafta (aardolie), cyclohexaan en butanon. Het bijzondere aan deze elastische lijm is dat contactlijm ook blijvend elastisch blijft. Als de lijm moeilijk aan te brengen is kunt u deze even verwarmen waardoor deze nog plastischer wordt en daardoor makkelijker aan te brengen is.

PVAc-lijm, of te wel houtlijm is een dikke witte thermoplastische substantie die ideaal is voor het lijmen van hout. Het is een dispersie van polyvinylacetaat in water maar vaak zijn ook nog emulgatoren, schutcolloïden, weekmakers of anti-schuimmiddelen toegevoegd om de eigenschappen te verbeteren.

Vloerlijm: of het nou gaat voor het lijmen van houten vloeren, kunststof vloeren, tegelvloeren of andere vloerbedekking; met vloerlijm blijven de vloeren perfect op een plaats.

Om waterdichte afsluitingen te maken heeft u waterdichte lijmen nodig. Waterdichte lijmen, ook wel kit, wordt veelal gebruikt voor het afdichten van kieren, naden en voegen. Soms zit kit verpakt in een tube maar meestal heb je voor kit een geschikte kit- of lijmpistool nodig.

Lijmstrippen: wij bieden naast de standaard lijmen ook hoogwaardig 3M™ VHB™ Dubbelzijdige tape. Deze lijmstrippen zijn bestaan uit zeer krachtige dubbelzijdige actrylaat schuim waardoor u gemakkelijk een goede hechting maakt. VHB tape hecht op verschillende materialen waardoor deze lijmstrip een gemakkelijke en efficiente oplossing biedt voor vele bevestigingstaken.

Als u een goede lijm heeft is het ook verstandig te beschikken over een effectieve lijmreiniger. Het verwijderen is namelijk een erg onaangenaam klusje. Gelukkig vindt u in ons assortiment naast diverse topkwaliteit lijmen ook diverse lijm-verwijderaars.

Excl. VAT
Excl. VAT
Excl. VAT
Excl. VAT
Art: 30007
Excl. VAT
Art: 30015
Excl. VAT
Excl. VAT
Excl. VAT
Excl. VAT
Art: 30143
Excl. VAT
Art: 30163
Excl. VAT
Art: 30201
Excl. VAT